Ervaren Beleidsmedewerker (m/v)

Vacature Interim Opdracht

Vacature beleidsmedewerker

Voor een intergemeentelijke sociale dienst van een aantal gemeenten in Zuid-Limburg is Traversa op zoek naar een

Ervaren Beleidsmedewerker (m/v)

De missie van deze ondernemende organisatie is om talenten van mensen te koppelen aan werkgevers, de werkgevers kent en ontzorgt en werkzoekenden ondersteunt bij het nemen van de verantwoordelijkheid over hun route naar werk.

Om deze missie waar te maken en zich voor te bereiden op de Participatiewet, is er een transitieproject gestart. Met onder meer een project voor het optimaliseren van de processen en de bedrijfsvoering en een pilot werkgeversbenadering. In deze pilot wordt de hernieuwde visie op werk beproefd, werkgevers en werkzoekenden met onder andere intensieve contacten met ondernemers en groepsbijeenkomsten met werkzoekenden. Uitstroom naar werk is het doel en in de tussentijd doen werkzoekenden in onze regio vrijwilligerswerk.

Ook voor wie werk (nog) niet aan de orde is, staat maatschappelijke participatie voorop, bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk. Naast de uitvoering van een aantal wettelijke inkomensregelingen zoals de WWB is de organisatie ook verantwoordelijk voor de uitvoering van gemeentelijke minimaregelingen en schuldhulpverlening.

Wat ga je doen?

In de functie beleidsmedewerker werk je intensief mee aan de beschreven transitie. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling en implementatie van nieuw beleid en de ondersteuning van de uitvoering op het gebied van werk, inkomen en zorg. Ook heb je een rol in de kennisoverdracht naar collega’s. Je bent de linking pin tussen de beleidsmedewerkers van de drie gemeenten en een deel van de uitvoerend medewerkers. Je coördineert hun werk, de hiërarchische aansturing ligt bij de directeur. Je onderschrijft de missie en visie van de organisatie en draagt deze uit. Je geeft de visie mee handen en voeten; binnen en buiten de organisatie, waar je de organisatie vertegenwoordigt in verschillende (regionale) overleggen.

Wat verwachten wij van je?

Wij zoeken een collega die zich breed heeft georiënteerd op maatschappelijke vraagstukken rond werk, inkomen en zorg, die kennis heeft van de relevante wetgeving en gemeentelijke ervaring heeft in het brede sociale domein. Daarnaast vinden wij het van belang dat je een ruime blik hebt, kunt mee denken in oplossingen die uitvoerbaar zijn en dat je pro-actief bent. Je hebt een relevante opleiding op HBO+-niveau, bent resultaatgericht, een goede teamspeler én je hebt goede communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk.

Wat bieden wij?

Naast een uitdagende functie, bieden wij;

  • een (half)jaarcontract met een optie tot een verlenging.
  • een passend salaris van maximaal € 4.191 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (functieschaal 10A).
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder (ver)koop van verlofdagen, studiefaciliteiten en deelname aan een fietsproject.

Ook investeren wij in onze medewerkers in de vorm van persoonlijke ontwikkelingsplannen en opleidingen.

Solliciteren op de vacature beleidsmedewerker?

Neem dan contact op

 

Status: ingevuld